[fotografie] nieuwjaarsreceptie in de Louisbergpark

A little assignment for the city of Ghent — but a very pleasant one to work on. Here a couple of pictures from a New Year reception in Louisbergpark, In every neighbourhood of Ghent there are such receptions, every year. A great opportunity to meet new people. / Een klein opdrachtje voor stad Gent maar wel super plezant om eraan te werken. Hier zie je enkele beelden van de nieuwjaarsreceptie in Louisbergpark. In Gent worden er elk jaar zulke recepties georganiseerd voor alle buurtbewoners.

KIJK - 3 februari 2019


KIJK gaat nog altijd door op zondagen tussen 13u30 en 15u. Wat is KIJK? Het is een ruimte van "mag" in de tijden van "moet". Het is plaats waar de zorgen van de buitenwereld even uitgesteld zijn en je mag jezelf zijn.
En — als je er maar zin in heeft — kan je ook tekenen. De tekeningen komen dan op deze pagina terug.

OPROEP: studenten beeldende en andere kunsten zijn welkom om bij ons een stage of een externe project komen doen en met het platform van een sociaal artistiek project te experimenteren.

[tekenen] vlooien teken luizen

A couple of weeks ago I shared the news of UGent raising the price by 88% for the international students without any notification beforehand which put me in a rather precarious position.

Some people decided to support me — thank you so much! I received €130 in total. I don’t accept charity though; if you invest in me you receive something back, also materialised in object. So one of the sponsors has received this little study. Also, I am open for commissions. 

vlooien teken luizen.jpg

[croxhapox] crox 577 - remi verstraete

7x3

20 augustus - 23 december 2018

van augustus tot december volgen 7 tentoonstellingen elkaar op in het zilverhof. de genodigde kunstenaars krijgen 3 weken die zij in overleg met croxhapox zelf kunnen invullen, maar waarin opbouw en afbouw zijn inbegrepen. croxhapox zorgt voor een opening. de rest van de periode functioneert de ruimte via de 9 verticale ramen als een kijkdoos.

locatie: zilverhof 34, 9000 gent

milou abel, bram borloo, stan d'haene, remi verstraete, eva dinneweth, maarten herman

[Wijktotems binnenstebuiten] Bloemekenswijk: 8 oktober

Het was een workshop met kinderen en ouders van Klimrek school in de Bloemekenswijk

En nog een beetje

[Wijktotems binnenstebuiten - Bloemekenswijk] Langverwachte update

Beste allemaal

Ik had het beloofd om te vertellen hoe mijn gesprek in de cultuur dienst van Stad Gent verloopt en dan was ik meteen voor twee weken ziek gevallen. Sinds enkele dagen hoor ik terug in stereo en mijn hoest is bijna voorbij en het is nu dus het beste moment om het nieuws eindelijk te delen.
Eerst en vooral: het gesprek ging zeer goed. De medewerkers van de stad waren mee met het verloop van het project en met het idee van de bloemenpatroon die de wijk en haar diversiteit representeert. Ik heb ook twee mogelijke realisatiepistes voorgesteld: de watertoren in de Maïsstraat en het straattapijt op Van Beverenplein dat verder in de andere straten kan uitlopen. De tweede piste lijkt hun makkelijker te realiseren — het houdt vooral het contact met de andere stadsdienst in. Maar ik zei dat de meerderheid van de wijkbewoners eerder pro-watertoren zijn en dat we dan na de realisatie van de watertoren eventueel opnieuw subsidies kunnen aanvragen maar dan voor de straattapijt. Daar gingen ze op in.

watertoren bedekt.jpg

Hier een nieuwe photoshop-ontwerp van hoe de watertoren zou kunnen eruit zien. De patroon zelf is nog NIET klaar, op de afbeelding is het maar een idee te geven welke indruk dat het zal geven. We gaan waarschijnlijk voor de winddoorlatende zeilstof waarop het patroon meteen afgedrukt zou zijn (het is niet realistisch om zelf zeefdruk te doen vrees ik MAAR als u er een andere idee over heeft - contacteer mij maar) en we gaan waarschijnlijk met dezelfde firma werken die de watertoren in Ledeberg met ijsblokjes versierd heeft.

De komende stappen nu:

— er worden nog enkele workshops in de scholen in de Bloemekenswijk georganiseerd: het is de bedoeling om samen met kinderen én ouders aan de finale ontwerp te werken. Indien u in uw school zo een workshop wilt laten doorgaan contacteer Ingrid Antheunis (Ingrid.Antheunis@stad.gent) van De Brede School.

— er wordt een afspraak gemaakt in Eandis waar medewerkers van de cultuurdienst en ik Eandis gaan overtuigen om samen te werken.

De realisatie van het project zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2019 plaats vinden. Beter later maar uitstekend hé :) 

Als ik meer nieuws heb stuur ik weer een update. Als je nu met iets wilt helpen of vragen heeft of ideeën, contacteer me maar.

Tot gauw,

Anyuta

[Kijk] Tekeningen van 7 oktober

Een observatie van de dag: je bekijkt een tekening als een buitenstander, je weet het niet wat er juist mee bedoelt is en toch je wordt gevangen door de beweging van potlood op papier. Het komt misschien doordat de tekenaar een bepaalde score/logica hanteert in zijn/haar potloodbewegingen en al zie je het niet, al weet je het niet, wordt je toch gevangen.