[Wijktotems binnenstebuiten - Bloemekenswijk] Langverwachte update

Beste allemaal

Ik had het beloofd om te vertellen hoe mijn gesprek in de cultuur dienst van Stad Gent verloopt en dan was ik meteen voor twee weken ziek gevallen. Sinds enkele dagen hoor ik terug in stereo en mijn hoest is bijna voorbij en het is nu dus het beste moment om het nieuws eindelijk te delen.
Eerst en vooral: het gesprek ging zeer goed. De medewerkers van de stad waren mee met het verloop van het project en met het idee van de bloemenpatroon die de wijk en haar diversiteit representeert. Ik heb ook twee mogelijke realisatiepistes voorgesteld: de watertoren in de Maïsstraat en het straattapijt op Van Beverenplein dat verder in de andere straten kan uitlopen. De tweede piste lijkt hun makkelijker te realiseren — het houdt vooral het contact met de andere stadsdienst in. Maar ik zei dat de meerderheid van de wijkbewoners eerder pro-watertoren zijn en dat we dan na de realisatie van de watertoren eventueel opnieuw subsidies kunnen aanvragen maar dan voor de straattapijt. Daar gingen ze op in.

watertoren bedekt.jpg

Hier een nieuwe photoshop-ontwerp van hoe de watertoren zou kunnen eruit zien. De patroon zelf is nog NIET klaar, op de afbeelding is het maar een idee te geven welke indruk dat het zal geven. We gaan waarschijnlijk voor de winddoorlatende zeilstof waarop het patroon meteen afgedrukt zou zijn (het is niet realistisch om zelf zeefdruk te doen vrees ik MAAR als u er een andere idee over heeft - contacteer mij maar) en we gaan waarschijnlijk met dezelfde firma werken die de watertoren in Ledeberg met ijsblokjes versierd heeft.

De komende stappen nu:

— er worden nog enkele workshops in de scholen in de Bloemekenswijk georganiseerd: het is de bedoeling om samen met kinderen én ouders aan de finale ontwerp te werken. Indien u in uw school zo een workshop wilt laten doorgaan contacteer Ingrid Antheunis (Ingrid.Antheunis@stad.gent) van De Brede School.

— er wordt een afspraak gemaakt in Eandis waar medewerkers van de cultuurdienst en ik Eandis gaan overtuigen om samen te werken.

De realisatie van het project zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2019 plaats vinden. Beter later maar uitstekend hé :) 

Als ik meer nieuws heb stuur ik weer een update. Als je nu met iets wilt helpen of vragen heeft of ideeën, contacteer me maar.

Tot gauw,

Anyuta