Poging nummer zo veel

Ik voel het dat België, vooral Vlaanderen, mijn huis is. Doch mijn verblijfstitel geeft me enkel recht op verblijf van bepaalde duur. Ik vind het erg dat ik in de plaats waar ik me thuis voel enkel voor maar bepaalde duur mag blijven. Hieronder is er briefwisseling die ik onlangs met een Sociaal Bureau voor Kunstenaars gehad heb.

 

Hey Anyuta,

Er zijn helemaal geen voorwaarden om je aan te sluiten bij ons J
Wij zullen jou opdrachten factureren aan jou opdrachtgevers, terwijl wij voor jou contracten opmaken en jou zullen uitbetalen. Heel kort uitgelegd J

Als je graag meer info hebt, is het misschien beter dat we eens bellen. Ik steek alvast ons inschrijvingsformulier in bijlage.
Groetjes,
###

 

Dag ###,

Dank je wel! Ziet er fantastisch uit! Nog een vraagje voordat ik de ingevulde inschrijvingsformulier stuur. Ik zie dat er voorzien is dat de kunstenaar die zich bij jullie aansluit kan een buitenlandse paspoort hebben. Bij mij is het inderdaad het geval, meer dan dat: ik zou eventueel verlenging van verblijfstitel moeten aanvragen, momenteel heb ik een studentenvisum maar het loopt in september af. Klopt het dat ik zou jullie werknemer zijn en jullie mijn werkgever? In dat geval zal het ook mogelijk zijn om via jullie een werkvisum met verblijfstitel aan te vragen. Ik zal wel alle documenten willen voorbereiden en indien er extrakosten voor jullie zijn wil ik het graag compenseren. Alvast bedankt!

Met warme groeten,
Anyuta 

PS ben een vraagteken vergeten op het einde van deze zin:
In dat geval zal het ook mogelijk zijn om via jullie een werkvisum met verblijfstitel aan te vragen?

Hey Anyuta,

Ik vraag het na of wij dit voor jou kunnen aanvragen.
Ik hou je op de hoogte.

Groetjes,
###

Dag ###,

Prima! Alvast bedankt en ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groeten,
Anyuta

Hey Anyuta,

Kan jij mij een foto van de voor en achterkant bezorgen van je documenten die je nu hebt?

Bedankt!
Groetjes,
###

Dag ###,

Achterkant van m'n verblijfstitel ziet zo uit.
<foto>
Zal ik ook de voorkant misschien doorsturen?

Met warme groeten,
Anyuta
 

Ik heb eigenlijk eerder de voorkant nodig :)

Aha. Here you go!
<foto>
Met warme groeten,
Anyuta

Hey Anyuta,

Ik heb net alles eens goed nagevraagd en onderzocht en spijtig genoeg is dit iets wat wij niet kunnen/mogen aanvragen.

Mijn collega's raden aan om eens langs de dienst vreemdelingenzaken te gaan en bij hen vragen wat je best kan doen in jouw geval.
Hopelijk vind je snel een oplossing.

Als ik nog iets voor jou kan doen, laat het mij dan zeker weten.
Vriendelijke groeten,
###

Dag ###,

Het is inderdaad heel spijtig. Kan ik dan me nog steeds bij jullie aansluiten? Ik zou wel graag officieel mijn opdrachten laten verwerken terwijl ik nog hier ben. 
Bij de dienst vreemdelingenzaken ben ik al geweest, helaas, hebben zij geen opties voor mijn situatie.

Ik ben vandaag bij een advocaat geweest. Ik zie maar twee mogelijkheden: 
- in dienst bij een werkgever te gaan als een hooggeschoolde werknemer, de moeilijkste voorwaarde is de minimumloon van 40,124 brutto (mocht u over zoiets horen, laat me aub weten, ik stuur just in case ook m'n CV);
- probeer volgens de regularisatieprocedure voorzien door art. 9bis van de Vreemdelingenwet. Er is bijna geen kans voor succes maar ik wil het toch een keer proberen en dan zou ik een grote bundel van alle soorten documenten maken waaronder iets wat ik van u zou graag willen vragen. Ik stel het me voor dat ik aan de heer minister uitleg hoe goed en braaf dat ik ben en dat ik geïntegreerd ben en dit en dat en dat ik een verblijfsvergunning aanvraag op voorwaarde dat ik geen sociale steun ga aanvragen en wel zelf voor mijn inkomsten zorgen — en hier komt uw sprake — dat ik bijvoorbeeld als kunstenaar via jullie SBK ga met de opdrachtgevers omgaan. Zal het mogelijk zijn om zoiets te doen? Ik zou graag een tekst voorbereiden hoor. En het zal waarschijnlijk pas in april gebeuren dat ik die aanvraag ga voorbereiden. 

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Met vriendelijke groeten,
Anyuta

Hey Anyuta,
Ik vind het allemaal heel vervelend voor jou en heel spijtig dat dit allemaal moet gebeuren.

Wij worden spijtig genoeg ook beperkt door bepaalde regels en wetten die wij moeten volgen.

Voor jou elektronische kaart A hebben wij een arbeidskaart nodig. Van zodra we die hebben, kunnen wij jou onder contract plaatsen. Zolang we dit niet hebben, kunnen wij spijtig genoeg jou opdrachten niet verwerken.

Hopelijk vind je snel een oplossing.

Vriendelijke groetjes,
###